%0 Journal Article %T بیان ژن لپتین در بز کرکی راینی با استفاده از Real Time PCR %J مجله بیوتکنولوژی کشاورزی %I دانشگاه شهید باهنر کرمان (دانشکده کشاورزی و پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی) و انجمن بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران %Z 2228-6705 %A محمدآبادی, محمدرضا %A اسدالله پورنعنایی, حجت %D 2021 %\ 03/21/2021 %V 13 %N 1 %P 197-214 %! بیان ژن لپتین در بز کرکی راینی با استفاده از Real Time PCR %K بیان %K بافت %K ژن لپتین %K بز کرکی راینی %R 10.22103/jab.2021.17334.1305 %X هدف: بز کرکی راینی یکی از مهمترین نژادهای بز در ایران است. این حیوانات هم برای تولید گوشت و هم برای تولید کرک نگهداری می­شوند. یکی از اقدامات اساسی در حیوانات اهلی مطالعه ژن­ها و پروتئین­های مرتبط با صفات اقتصادی و مطالعه آنها در سطح سلولی یا کروموزومی است. یکی از ژن­های مهم لپتین است. لپتین به وسیله بافت چربی سفید تولید می­شود و نقش مهمی در تنظیم مصرف غذا، تعادل انرژی، باروری و فعالیت­های ایمنی بازی می­کند. هدف این پژوهش مطالعه بیان ژن لپتین در بافت­های چربی، کبد، کلیه، شش و قلب در بز کرکی راینی با استفاده از تکنیک Real Time PCR بود. مواد و روش‌ها: از بافت­های قلب، شش، کلیه، کبد و بافت چربی (از هر بافت 3 تکرار) از 6 بز کرکی راینی نمونه برداری انجام شد. از این بافت‌ها RNA کل استخراج شد. RNA استخراج شده در دمای منفی80 درجه سانتیگراد نگهداری شد. کیفیت و کمیت RNA بررسی و سنتز  cDNAانجام شد. واکنش Real Time PCR برای ژن لپتین و بتااکتین صورت گرفت. محصولات PCR روی ژل آگارز 5/1 درصد الکتروفورز شد. منحنی‌های ذوب و سطوح مختلف بیان در بافت‌های ذکر شده، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: نتایج منحنی‌های Real Time PCR و مشاهده نتایج الکتروفورز محصولات PCR روی ژل آگارز نشان داد نشان داد که این ژن در تمامی بافت‌های بررسی شده بیان شده است و بیشترین سطح بیان در بافت چربی (5/4 برابر) و کبد (7/3 برابر) و کمترین سطح بیان در بافت‌های قلب (4/1 برابر) مشاهده شد. نتیجه‌گیری: این نتایج می­تواند نشان دهنده این امر باشد که لپتین در متابولیسم چربی نقش ویژه­ای دارد. مطالعات بیشتری باید انجام شود تا نقش لپتین در فیزیولوژی ساخت و متابولیسم چربی و مواد دیگر مشخص شود. این امر کمک خواهد کرد تا مکانیسم­هایی برای شناخت اثر فاکتورهای تغذیه­ای و چربی­های بدن در فرآیندهای مختلف درک شوند.         %U https://jab.uk.ac.ir/article_2875_42b504fb396b859eb7e7931de11eb01f.pdf