TY - JOUR ID - 2350 TI - مقایسه تأثیر سطوح مختلف اسانس آویشن شیرازی با آویلامایسین و پربیوتیک بر پایه باسیلوس سوبتلیس بر عملکرد سیستم ایمنی و بیان ژن موسین در جوجه‌های گوشتی JO - مجله بیوتکنولوژی کشاورزی JA - JAB LA - fa SN - 2228-6705 AU - سیدآبادی, حمیدرضا AU - نصیری, خدیجه AU - حسینی, سیدعبدالله AU - رودباری, زهرا AD - موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران. AD - گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران. AD - موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. کرج. ایران AD - گروه علوم دامی-دانشکده کشاورزی- دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران Y1 - 2019 PY - 2019 VL - 11 IS - 1 SP - 55 EP - 74 KW - آویشن شیرازی KW - ژن موسین KW - جوجه گوشتی KW - سیستم ایمنی DO - 10.22103/jab.2019.13490.1115 N2 - هدف: هدف از مطالعه حاضر مقایسه تأثیر دو سطح مختلف آویشن شیرازی با آنتی­بیوتیک آویلامایسین و پروبیوتیک بر پایه باسیلوس سوبتیلیس بر عملکرد ایمنی هومورال و سلولی و بیان ژن MUC2 در جوجه­های گوشتی سویه آرین بود. مواد و روش: این مطالعه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 گروه آزمایشی مشتمل بر 4 تکرار و هر تکرار شامل 25 قطعه جوجه اجرا شد. گروه­های آزمایشی شامل، جیره پایه و جیره پایه حاوی 100 میلی­گرم باسیلوس سوبتیلیس ،150 میلی­گرم  آویلامایسین، 200 میلی­گرم اسانس آویشن و 400 میلی­گرم اسانس آویشن شیرازی، به ترتیب  بودند. به منظور ارزیابی سیستم ایمنی هومورال و سلولی، عیار پادتن تولید شده علیه گلبول قرمز گوسفند،شمارش تفریقی گلبول های سفید و درصد حجمی گلبول قرمز تعیین شدند.بیان ژن MUC2 بافت روده با استفاده از روش Real Time PCR بررسی شد. نتایج: نتایج نشان داد که پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی، ایمنوگلبولینG  و ایمنوگلبولینM  تحت تأثیر گروه­های آزمایشی قرار نگرفت(P>0.05). تعداد گلبول­های سفید و نسبت هتروفیل به لنفوسیت تحت تأثیر گروه­های آزمایشی قرار نگرفتند(P>0.05). بیان ژن MUC2 در گروه جوجه­هایی که با جیره پایه حاوی آویشن تغذیه شدند به طور معنی­داری در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافته بود(P UR - https://jab.uk.ac.ir/article_2350.html L1 - https://jab.uk.ac.ir/article_2350_fb3d64d7431f77f9445f2a87f330d76b.pdf ER -